Ѓерданот Картие за Елизабет Тејлор подарен од Ричард Бартон за нивната свадба

8 најубави парчиња накит подарени на славните жени

Ништо не може на поубав начин да каже „те сакам“ од едно парче накит.

Прстенот со кој ја запроси Принцот Рение глумицата Грејс Кели која ја запозна на Канскиот филмски фестивал во 1955 година.

Прстенот со кој ја запроси Принцот Рение глумицата Грејс Кели која ја запозна на Канскиот филмски фестивал во 1955 година.

Зад секое извонредно парче накит, подарено на жена, стои една голема љубовна приказна. Всушност, најубавите парчиња накит низ историјата биле дарувани од љубов, без разлика дали станува збор за уметници, бизнисмени или големи императори.

Еве го нашиот избор на најстрасните подароци, кога е во прашање накитот.

Вереничкиот прстен на Џеки Кенеди подарен од Џон Кенеди

Вереничкиот прстен на Џеки Кенеди подарен од Џон Кенеди

 

Дијамантскиот ѓердан познат под името Ла Перегрина кој Ричард Бартон и го подари на Лиз Тејлор во 1969 година. Ѓерданот денес има непроценлива вредност, а тогаш бил купен за 37. 000 долари

Дијамантскиот ѓердан познат под името Ла Перегрина кој Ричард Бартон и го подари на Лиз Тејлор во 1969 година. Ѓерданот денес има непроценлива вредност, а тогаш бил купен за 37. 000 долари

 

Картие обетките на Марлен Дитрих подарени од Жан Габен

Картие обетките на Марлен Дитрих подарени од Жан Габен

 

Ѓерданот за принцезата Олга Валеријановна Палеј подарен од братот на цар Александар Трети

Ѓерданот за принцезата Олга Валеријановна Палеј подарен од братот на цар Александар Трети

 

Вереничкиот прстен од сафир за принцезата Дајана

Вереничкиот прстен од сафир за принцезата Дајана

 

Ѓерданот подарен од Наполеон Први за неговата втора жена Марија Луиза

Ѓерданот подарен од Наполеон Први за неговата втора жена Марија Луиза

 

x

Check Also

Направете сами весели алки за ова лето

Наместо да купувате, направете си сами весели алки за ова лето. Еден ...