Лица

Иво Ивановски: Посетителите ќе можат да дегустираат различни видови на вино и да го одберат својот фаворит!

Винскиот фестивал ќе се случува од 6 до 8 декември на Скопскиот саем со цел да ја промовира винската култура во земјава и пошироко. „ Со оглед на тоа дека доброто вино не оди без добра  квалитетна храна, учесници на ...

Повеќе »

Џузепе Моденезе, министер на италијанската елеганција

Има полни 86 години, сеуште го „тресе“ Милано со својот стил  и што е најважно, планира нови модни предизвици. Бепе Моденезе деновиве ја претстави својата биографија „Министер на елеганцијата“.

Повеќе »

Мартина Стојановска: Авон ми помага да си го дозволам тоа што го сакам!

Разговараме со Мартина Стојановска, координатор во Авон (AVON), скопјанка,  студентка на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, а во слободно време се занимава со фотографија. Вели дека е личност која што и да си зацрта пред себе, го исполнува, па ...

Повеќе »

Никола Стојаковиќ: Производите на Цептер не ги купуваат богати луѓе, туку умни луѓе!

„Во тек е новата кампања Смарт Лајф Консултант ( Smart Life Consultant) со која до крајот на годинава ќе вработиме дури 100 нови Цептер-амбасадори за здравје. Конкурсот ќе излезе во весниците. Ќе биде тешко, но навистина ќе ги бараме најдобрите. ...

Повеќе »