Хербалајф поттикнува балансирана исхрана и здрав и активен начин на живот

 

Започнувајќи од новата 2016 година, компанијата Хербалајф ја претставува својата филозофија на исхраната, поддржана од безброј потрошувачи, како и познати и реномирани атлети низ целиот свет.

Балансирана исхрана, вежби и јавно здравје се клучните водачи на компаниската филозофија.

Хербалајф е официјален нутриционистички спонзор на Кристијано Роналдо

Хербалајф е официјален нутриционистички спонзор на Кристијано Роналдо

 Хербалајф, глобалната компанија за исхрана, ја презентираше важноста на балансирана исхрана и активен и здрав начин на живот. На денешниот настан тие го покажаа нивниот глобален научен пристап во исхраната, кој ги промени животите на луѓето. Преку понуда на висококвалитетни производи, кои тие ги прикажаа денес, ги инспирираат луѓето да живеат здрав, активен живот.

Базирано на научен пристап, студии и посветени истражувања, како и позитивен став кон физичката активност, Хербалајф советува да останете здрави, полни со енергија и динамични, преку започнување на секој ден со здрав појадок, вежби и преку ова да ја остварите главната цел: Здрав и активен начин на живот. Компанијата нуди решенија за балансирана исхрана преку широка понуда на производи, вклучувајќи замени за оброци, протеински шејкови и ужини, додатоци во исхраната, специјализирана спортска линија, како и производи за лична нега. Поради ова, Хербалајф ја прослави својата 35 годишнина во 2015 година и денес работи во над 90 земји низ целиот свет.

Herbalife pottiknuva balansirana ishrana i zdrav i aktiven nacin na zivot_2

Нина Себечиќ Црнолатац, Директор за Југоисточна Европа во Хербалајф изјави: „Горди сме да бидеме препознаени во Македонија како бренд на кој може да му се верува, кој им помага на луѓето на нивниот пат кон подобар, поактивен и здрав начин на живот. Нашите нутритивни производи и додатоци се развиени под надзор на научни лидери и се формулирани со витамини, минерали и други хранливи материи. Нашата Seed-to-Feed посветеност на квалитетот, осигурува дека ги тестираме производите од засадувањето на состојките, преку процесот на преработка во објектите на нашата компанија до дистрибуцијата, со цел да го обезбедиме квалитетот на сите производи на Хербалајф”.

„Особено сме горди да кажеме дека над 200 милиони американски долари се инвестирани во квалитетот и науката на нашите нови објекти, во истражување и развој, во обезбедување на квалитетот, во безбедност на производите и нивна усогласеност, од 2013 до 2015 година. Овие факти нè прават нас и нашите производи веродостојни”, изјави Нина.

Поддршка на спортот и посветеност на општеството се исто така едни од клучните заложби на Хербалајф.

Компанијата Хербалајф ја поддржува Herbalife Family Foundation – HFF (Хербалајф семејна фондација) и нејзината програма Casa Herbalife (Куќа Хербалајф), која помага кон обезбедување на добра исхрана за децата кои имаат потреба од тоа. Исто така, спонзорираме повеќе од 190 одлични атлети, тимови и настани низ светот, вклучувајќи ги и Кристијано Роналдо, тимот ЛА Галакси, како и шампиони во многу други спортови.

x

Check Also

Доктор Валентина Крстеска објаснува: Како до трајна загуба на вишокот на килограми

„Неинвазивната липосукција е диетотераписки третман наменет за редукција на телесната тежина и ...