Новата Барби доби женствени облини

Производителот на популарните кукли Барби лансираше линија на Барбики кои не се „коска и кожа“ туку имаат женствени облини. Сепак, реакциите на Интернет беа различни, колку позитивни толку и негативни.
bar7
Мател беа во минатото често критикувани поради оваа позната кукла која ја форсира модата да се биде многу виток и речиси совршен. Сега пак, производителот понуди три нови модели, сите со „недостатоци“, односно многу пореални за идентификација со девојките од реалниот живот.
barb3
Според Тајм, продажбата на „старата“ кукла Барби изнесувала 1 милијарда долари годишно, но марката почувствувала пад во продажбата меѓу 2012 и 2014 година, период кога во модните списанија почнаа да се форсираат моделите со облини.
x

Check Also

Целосна фотосесија на Ешли Грем за Спортс Илустрејтед

29-годишната Американска Ешли Грем со своите женствени облини повторно привлече големо внимание ...