Новата колекција на Долче и Габана ја слави ЛГБТ заедницата

По интензивните коментари минатата година за децата родени со инвитро фертилизација, Долче и Габана сега се обидоа да ги вратат работите на свое место. И токму пред Денот на вљубените, ја лансираа капсулната колекција славејќи ги ЛГБТ семејствата. Габана ја сподели фотографијата за колекцијата на својот Инстаграм профил, со хаштагот #DGFamily.

slika 5

Оваа колекција е илустрирана со принт апликации од истополови семејства, втиснати на маичките и на чантите. Фотографиите од целата колекција сеуште не се достапни, но тука е принтот со Доменико Долче и Стефано Габана во друштво со нивните кучиња, маичка која веќе се продава по цена од 600 евра.

slika 10

x

Check Also

Отворен повик за постипломски студии по економија и бизнис – Менаџмент и организација (Меѓународна бизнис академија) на Економски факултет – Љубљана, во Скопје  

  Вратите на животните можности кои што имаат потенцијал да променат сè ...