Тег архиви: честитки

Кратка историја на честитките за Валентајн

Честитките за Денот на вљубените биле актуелни уште во средниот век. Во 1400 година, за прв пат се појавиле првите љубовни пораки за овој ден. Таква честитка денес се чува во Британскиот музеј. Честитките се правеле рачно, а постоеле повеќе ...

Повеќе »

Без патетика: Честитки за Денот на вљубените што ќе ве насмејат

Оние кои си го прославуваат Денот на вљубените или барем испраќаат некаква порака на тој ден, сега имаат можност да останат настрана од патетиката, па наместо подарок со форма на срце, да испратат честитка со весела содржина. Честитките може да ...

Повеќе »

10.000 долари чинат најскапите празнични честитки

„Гилдед ејџ гретинг“ и годинава ги понуди на пазарот најскапите празнични честитки. Една чини 10.000 долари. Специјалните честитки се направени од кожа, а декорирани се со 23-каратно злато и скапоцени камчиња. Сите се направени рачно, а за изработка на една ...

Повеќе »