Тег архиви: Даш диета

Најздрава и најдобра диета за 2016 година е…

US News & World Report ја објавија листата на најдобри диети за 2016 година. Во анализата биле вклучени група водечки здравствени експерти кои ги рангирале 38-те најпопуларни диети земајќи предвид седум критериуми. За најдобра диета и годинава е прогласена DASH диетата, ...

Повеќе »

А најдобра диета за 2014 година е….

Според мислењето на 22 доктори и психолози кои се членови на жирито во изборот на најдобра диета на годината, за диета – победник за 2014 година е прогласена, веќе петта година последователно, диетата наречена Даш. Второто место и припадна на ...

Повеќе »