Тег архиви: рози

Направите сами тоник за лице со мирис на рози

Денес производите кои ни се нудат се полни со хемиски бои и конзерванси за да имаат што подолг рок на траење, а таквите состојки не се здрави. Оттука луѓето се почесто се враќаат на природната козметика. Како да подготвите природен ...

Повеќе »

Ги сакате ли розите? Тогаш ќе се вљубите во сладоледот од рози

„Ги сакате ли розите? Сега ми изгледа дека сите рози во светот цветаат за Вас и благодарени на Вас“ (Рилке до Лу Саломе, Минхен, 3 јуни, 1897). Кога последен пат сте напишале и испратиле некому писмо? Разбираме, не морате…, би ...

Повеќе »