Тег архиви: симптоми

Со храна против алергии: 5 намирници кои значително ги намалуваат алергиските симптоми

Додека некои се веселат на пролетните сончеви зраци, други – сосема очекувано- во оваа доба на годината почнува нивната „ноќна мора“, а тоа е алергијата. Но знаевте ли дека постојат намирници кои можат да ни го олеснат животот? Јаболки – ...

Повеќе »

Што кожата говори за нашето здравје

Без разлика на тоа дали минуваме низ емотивни стресови или навистина имаме физички проблем, кожата е таа што секогаш прва ни испраќа сигнали. Треба само да ги „прочитаме“ тие знаци и веднаш да реагираме. Сувата кожа може да значи недостаток ...

Повеќе »