Тег архиви: витамин Ц

Зошто ни е потребен витаминот Ц за побрзо слабеење

  Ц-витаминот е голем сојузник во борбата против килограмите, а тоа го докажаа неколку истражувања. Најдобро е да се внесува преку конзумирање на овошје и зеленчук, преку грејпрфут на пример, или прку пиперките. Но, сепак, за побрзо слабеење треба да ...

Повеќе »

Топ листа на 5 намирници најбогати со Ц витамин

Витаминот Ц ни е потребен особено во студените денови, зашто само со силен имунитет може да се браниме од настинките и грипот. Но, ако сметавте дека најмногу витамин Ц има во портокалите, грешите. Во 100 грама портокал има 53 милиграма ...

Повеќе »