100 години убавина во 2 минути: Жената од Филипини

6 епизода на серијата „100 години убавина“ која ја претставува развојната убавина на различни нации преку жените, продолжува со Филипинката.

fi 1

Каналот Јутјуб ја објави 6 епизода од циклусот 100 години убавина претставени во минута или две.

fi 2

Еве ја кратката историја – Шпанија владее со Филипините до 1898 година, Јапонија подоцна го презима владеењето, а како резултат се појавуваат мешавини на различни влијанија.

fi 4

Во видеото стандардите за убавина започнуваат од 1910 година, но во 1930 година веќе се гледа Западното влијание.

x

Check Also

Седа коса: тренд што обедини многу sвезди во движењето „без боја“ – од Енди Мекдауел до Џејн Фонда, Џоди Фостер, Џејми Ли Кертис до…

Кој рече дека седата коса им одговара само на мажите? Од Енди ...