Кејт Аптон отворено за периодот по породувањето и притисоците од јавноста

Манекенката и актерка, која стана мајка во 2018 година, раскажува за уморот од првите месеци и претрпените притисоци. На новите мајки таа им порачува: „Дајте му на вашето тело време да се излечи и осигурајте се дека го следите неговиот ритам“.

Во ноември 2018 година Кејт Аптон за прв пат стана мајка. Со доаѓањето на нејзината бебе животот на моделот, како оној на сите жени, се смени. А фановите едвај чекаа да дознаат како Аптон се враќа во форма.

Потсетувајќи се на тој период, моделката во неодамнешното интервју за списанието „Едиторијалист“ рече дека го доживеала првиот период од мајчинството со голем притисок и дека доењето „ја цица нејзината енергија“. Неколку дена подоцна, Аптон се враќа на социјалните мрежи за да одговори на коментарите што дојдоа по овие изјави.

View this post on Instagram

I want to take a minute to clarify the context of feeling pressures as a new mother and breastfeeding in the @editorialistmagazine article. When asked about getting back in shape after pregnancy I discussed the major pressures that are out there for new moms to “snap back” right after having a baby. Every woman experiences this due to the unnecessary and unrealistic expectations that are brought into every household, mostly via social media. I certainly felt these pressures, as all women do. I tried to push myself early to get back to the gym, eat perfectly and try to achieve this alleged “snap back”. But, after realizing how ridiculous these pressures are I quickly gave myself some slack and lived in the moment as a new mother. Every woman needs to give their body time to heal and to soak in those early, precious moments. I realized quickly that between breastfeeding, healing, little-to-no sleep, off-the-charts hormone changes and experiencing everything for the first time that those weight-loss pressures are extremely unnecessary, and I decided to turn my energy towards my family. Every mother’s experience is different with every baby. I’ve learned everyone’s journey is extremely personal and no two are the same. My energy was drained but my heart was extremely full, and I decided to not let others’ opinions and expectations get in the way of my own personal timeline. In my opinion, enjoy the moments with your new baby and growing family, allow your body time to heal and make sure to go at your own pace. #motherhood #sharestrong

A post shared by Kate Upton (@kateupton) on

„Се обидов да се вратам рано во фитнес салата, да јадам совршено и да се обидам да се вратам во форма. Но, откако сфатив колку се смешни овие притисоци, се релаксирав и си го живеев моментот на нова мајка “, вели таа отворено. „Сфатив дека, од доењето, заздравувањето, спиењето, хормоните, сè се менува и, доживеав сè за прв пат, сфатив дека тие притисоци за слабеење се крајно бескорисни; и решив да ја насочам мојата енергија кон семејството“, вели моделката.

-Мојата енергија беше исцрпена, но моето срце беше сосема полно и решив да не дозволам мислењата и очекувањата на другите да се мешаат во мојата лична хронологија. Уживајте во моментите со вашето бебе и со вашето проширено семејство, дајте му на вашето тело време да се лекува и не заборавајте да го следите вашиот ритам “, им порача Аптон на новите мајки.

x

Check Also

Опра Винфри донираше 10 милиони долари за сиромашните и гладните

Славната водителка Опра Винфри објави дека донира 10 милиони долари за да ...