Дневни архиви: 20/06/2020

Калциумот од млекото за превенирање на остеопорозата

Стареењето на организмот всушност претставува намалување на способноста за апсорпција на хранливите материи од храната со што настанува состојба на дефицит и со тоа се намалува нормалната функција на органите. Остеопорозата е еден од првите проблеми со кои се соочуваат ...

Повеќе »

TIMEBRLAND – НА ПРИРОДАТА И СЕ ПОТРЕБНИ ХЕРОИ

Timberland веќе подолго време е посветен на подобрување на грижата за природата преку практични и ефективни решенија. Едно од нив е и специјалната линија ReBOTL во која се користат одржливи, рециклирани или органски матријали, а која е дел од иницијативата ...

Повеќе »