Daily Archives: 13/07/2020

Заборавете на бактерии и вируси со правилно чистење и одржување на клима уредот

Многу домаќинства и компании користат клима уреди, кои најчесто се користат во летниот период кога високите температури тешко се издржуваат без механичко ладење. Опсегот на работа на климите е зголемен и модернизиран, со тоа што одредени модели имаат инвертер технологија, ...

Read More »

Сите предности на лубеницата како моќен антиоксиданс

Лубеницата обично ја сметаме за овошје иако е всушност зеленчук од семејството краставици. По потекло е од Африка, а првото одгледување на лубеници почнало во Египет. Луѓето обично не знаат дека покрај вода, лубеницата содржи витамин Ц и бетакаротин и ...

Read More »

Кое масло е подобро – маслиновото или кокосовото?

Здравата исхрана подразбира и вклучување на две масла, кокосово и масилново. Но кое е подобро? Вистински одговор не постои, одговорот е дека зависи од вашите здравствени цели. Да погледнете што може да земеме предвид и во која прилика да го ...

Read More »