Daily Archives: 03/09/2020

Утревечер изложба на Весна Стефановска во МСУ

Од 4 до 23 септември, во Музејот на современата уметност во Скопје ќе се одвива првиот мултимедијален настан „Во длабоко и танцувајте“ (In deep and dance), на уметницата Весна Стефановска. Изложбата содржи десетина дела на авторката од 1998 година меѓу кои инсталации ...

Read More »

Авицена Женска трка ќе се трча на 6-ти септември

Во организација на Сојуз на Спортови на Скопје и А.К. Работнички, а под покровителство на Град Скопје, во недела, на 6-ти септември, ќе се трча долгоочекуваната Авицена Женска трка. Поради вирусот Ковид-19, трката ќе се одржи според специјален протокол одобрен од ...

Read More »

Samsung одбележа нова ера на иновации на виртуелниот настан

“Life Unstoppable”  Претставени се најновите интелигентни и поврзани производи. Компанијата Samsung Electronics Co. Ltd. ги најави најновите достигнувања во полето на мобилните уреди, носечките уреди, ТВ, аудио и апаратите за домаќинство на виртуелниот настан „Life Unstoppable“, со цел да претстави како оваа ...

Read More »

Модната дизајнерка Ирина Тошева ја претстави новата колекција „Муур“ (ФОТОГАЛЕРИЈА и ВИДЕО)

Модната дизајнерка Ирина Тошева ја претстави новата колекција „Муур“, обединувајќи петнаесет локални креативни дејци и индустрии, кои учествуваа во реализацијата на видео кампањата и промотивните фотографии за нејзина презентација. – Oблеката не е само апстрактна претстава на креативната визија, колку ...

Read More »