Daily Archives: 04/09/2020

 Винаријата „Сковин Група“ со новата берба ја продолжува традицијата на производство на вино од Скопскиот регион

Со бербата на грозјето Шардоне продолжува традицијата на производство на вино од Скопското виногорје. Винаријата „Сковин Група”, најновата странска инвестиција во винската индустрија во нашата држава, оваа година ја започна бербата за 2020 година со грозјето Шардоне од лозовите насади лоцирани близу Марков Манастир. – Оваа винарија располага со 600 хектари на лозови ...

Read More »

Нежни како прегратка: Есенски џемперчиња од ZARA инспирирани од стилот на 90-те години

Дизајнерите од ZARA се инспирирале од трендот на 90. години за да лансираат колекција на џемпери за есенските денови. Нежните џемперчиња се во пастелни нијанси што ги прават лесни за комбинирање со различни модни парчиња и за различни пригоди. Главно лице ...

Read More »

Зошто некои од нас изгледаат младолико, а некои многу повозрасни?

Резултатите од деталното истражување на американските научници за процесот на биолошко стареење на луѓето покажале радикална разлика меѓу нивното биолошко и хронолошко темпо на стареење. Некои личности стареат три пати побрзо од своите календарски врсници кои немилозрсниот заб на времето ...

Read More »

Како да одберете квалитетна долна облека?

Се прашувате по кои критериуми најдобро се избира долба облека? Што е тоа што на вашиот тип на градба најдобро одговара и кои материјали ќе бидат пријатни за вашата кожа? Дали сте процениле што е тоа што Вам, лично, најдобро ...

Read More »