Дневни архиви: 15/10/2020

Отворена е новата поставка на изложбата “Скопје, одново” во МСУ – Скопје

Од денеска, 14 октомври, посетителите на Музејот на современата уметност – Скопје ќе може да ја посетат втората поставка на изложбата „Скопје одново“, која во фокус го става процесот на основањето на Музејот и на неговата исклучителна меѓународна колекција. Новата ...

Повеќе »

ЛУДУС – ДОБИТНИК НА НАГРАДА ЗА НАЈДОБРО ШОУ НА ЉУБЉАНСКАТА МОДНА НЕДЕЛА

СТРУЧНОТО ЖИРИ НА ЉУБЉАНСКАТА МОДНА НЕДЕЛА ЈА ДОДЕЛИ НАГРАДАТА „WOW SHOW“ НА МАКЕДОНСКАТА МОДНА ЕТИКЕТА ЛУДУС ЗА МОДНОТО ВИДЕО „РЕКВИЕМ: ПОСТ-РОДОВОСТ III“ Во саботата, на 10 Октомври се затвори Љубљанската модна недела со доделување на наградите за најдобрите презентации и ...

Повеќе »