Дневни архиви: 02/04/2021

Весна Мојсова-Чепишевска: „Од децата прво треба да направиме слушатели, па потоа да прераснат во читатели“  

− Не можеме да ги привлечеме децата кон македонски книги кога имаат седум или осум години и си имаат создадено свои навики. Не можеме ниту да ги забраниме мобилните телефони или видеоигрите. Но, тука ја гледам огромната улога на родителот, ...

Повеќе »

КОНЦЕРТ НА ДИНО ИМЕРИ ВО МКЦ

Дино Имери е веќе етаблирано име на домашната сцена, која третира класична музика. Релативно млад, има само 30 години, а веќе важи за еден од водечките и врвни пијанисти, кој редовно може да го следите на репертоарот на Македонската филхармонија, ...

Повеќе »