Daily Archives: 05/06/2021

Алка Вуица се враќа на сцената по 16 годишна пауза, и тоа со женска химна

Славната авторка на многу познати песни, уникатната Алка Вуица после 16 години пауза се враќа на сцената, и тоа како изведувач. Со одличната „Луѓакиња“ („Luđakinja“) Вуица го најавува новиот студиски албум, на кој интересно е дека соработува со Марија Мирковиќ, ...

Read More »

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ПОЕЗИЈА „ЌЕ ФАТИТ БРАН” ОД ДОЛОРЕС АТАНАСОВА-ЛОРИ

Долорес Атанасова-Лори е четвртиот добитник на наградата „Тодор Чаловски“ која Здружението за култура, литература и уметност „ГАЛИКУЛ“ ја доделува од 2016 година како признание од областа на поезијата, книжевната критика, есеистиката и креативните прозни форми во знак на почит и ...

Read More »