Daily Archives: 07/06/2021

EXIT има порака за регионот: Повторно обединети го враќаме животот во живот!

Пред точно 20 години, првото меѓународно издание на ЕГЗИТ Фестивалот за прв пат, по бурните деведесетти, на едно место собра голем број на млади од сите краеви на регионот – Србија, Хрватска, Словенија, Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора. Се ...

Read More »

MISS GLOBE 2020: скопјанката Анѓела Јакимовска со пласман во топ 15

Неодамна во Тирана, Албанија, се одржа изборот за Мис ГЛОУБ 2020 со учество на 50 девојки од исто толку држави од целиот свет. Нашата држава ја претставуваше 24- годишната Анѓела Јакимовска од Скопје која направи убав успех со пласманот во ...

Read More »

Black Ops со премиерна бура од стил и талент

Премиерата на трејлерот на новата серија „Black Ops“ внесе нова еуфорија за филмска акција и наратив со глобален потенцијал. Изминатиот викенд Скопје ни ја покажа својата трансформација на град, кој што може да биде исполнет со филмски гламур и стил ...

Read More »

Промоција на „ДВЕ МИНУТИ И ЧЕТИРИЕСЕТ РЕДА“ – книга критики, рецензии, осврти од Александра Јуруковска

Книгата „Две минути и четириесет реда“ содржи осврти, критики и рецензии пишувани во еден долг временски период од петнаесетина години. Во основа, секој од овие текстови ја следи линијата на пишување критика за специфичен медиум – за радио или за ...

Read More »