Daily Archives: 11/08/2021

Руски „НОРДВИНД“ се презентираше пред македонската деловна јавност

Денес, во Скопје, рускиот авиопревозник „Нордвинд“  потпиша договор за соработка со ТА „Атлас плус“ членка на Македонско-руска стопанска комора, со што македонската туристичка агенција „Атлас плус“, станува генерален агент за продажба на авиобилетите на „Нордвинд“ за македонскиот пазар. На деловниот ...

Read More »

Фасцинантниот (и превкусен!) леб со кисело тесто  

  Се смета дека токму лебот е првата создадена храна од страна на човекот. Како науката и технологијата напредуваат, така и процесот на произведување леб се менува. Оваа намирница, уште од најмали нозе, треба да биде составен дел од нашата ...

Read More »