Daily Archives: 07/10/2021

„Сантос блуз“ од Ненад Алексовски е книжевен портрет на модерниот номадизам

Новиот роман „Сантос блуз“ од Ненад Алексовски ќе биде промовиран онлајн, денеска (7 октомври), со почеток во 19 часот. Онлајн-разговорот со авторот ќе го води уредничката на изданието Оливера Ќорвезироска, а ќе може да се проследи на фејсбук-страницата на издавачката ...

Read More »

Професор Павлидис, првпат гостин предавач во Македонија – Предавање на тема „Булинг на работното место”

Предавањето во организација на Македонската асоцијација на човечки ресурси и на тема “Булинг на работното место” ќе се одржи на 13ти октомври преку онлајн платформа Професорот Џорџ Т. Павлидис е основач и директор на наука на 38те Центри за дислексија ...

Read More »

Реобјавувањето на „Пасквелија и Нова Пасквелија“ и „Големата вода“ од Живко Чинго претставува навраќање кон нашите извори

Во рамките на проектот на издавачката куќа „Арс Ламина“ за реактуализирање на најзначајните дела од нашата книжевност, неодамна од печат излегоа класиците „Пасквелија и Нова Пасквелија“ и „Големата вода“ од Живко Чинго. Реобјавените книги се дел од едицијата „Македонски книжевни ...

Read More »

ЕДУИНО амбасадори – признание за придонесот на најпосветените наставници и одбележување на Интернационалниот ден на наставникот

ЕДУИНО ја зголеми својата заедница на амбасадори – првата инцијатива за афирмација на најпосветените наставници кои учествуваа во развојот на Едуино платформата во нашата земја. Концептот ЕДУИНО амбасадори подразбира креирање група од најпосветени наставници кои се препознаени на национално ниво, ...

Read More »