Daily Archives: 10/10/2021

Зошто да користите морска сол?

Морската сол содржи повеќе од 80 состојки кои позитивно влијаат на здравјето, кожата и косата. Еве некои од нејзините карактеристики. Морската сол има алкализирачко дејство кое помага во балансирањето на нивото на киселини во телото, со што се елиминира потенцијалниот ...

Read More »

Експертите за Фенг шуи откриваат каде треба да поставите слонче во куќата за остварување на лични желби

Слонот во близина на влезната врата привлекува среќа и сила за домашните, додека слон во дворот ја штити куќата од негативни надворешни влијанија. Фигурата на слонот во спалната соба ја претставува љубовта меѓу партнерите и го чува бракот, додека фигура ...

Read More »

Сини, зелени, црни… Луѓето со иста боја на очите имаат заеднички карактеристики

Научниците од Шведска направиле истражување во кое испитувале 428 лица и поврзаноста меѓу бојата на нивните очи и личноста. Кафени очи: јак карактер Кафената е најчеста боја на очи. Оној кој има кафени очи има потенцијал да биде лидер бидејќи ...

Read More »