Daily Archives: 04/11/2021

Како да препознаете квалитетно сирење?

Во продавниците денес може да се најдат најразлични видови сирења, но и многу имитации што се неквалитетни. Специјалистите во оваа област објаснуваат дека зрелото сирење има бела или жолтеникава боја и прави рабови. Кога ќе го допрете, не треба прстите ...

Read More »

Лесни чекори за добро здравје во зимскиот период – Вклучете повеќе зеленчук, а за десерт земете свежо овошје

Храната е животно неопходна за секој организам, но не смее да се заборави дека таа може да биде и отров. Правилниот извор на хранливи производи, нивната здрава подготовка и вештина на комбинирање се гаранција за добро здравје. Иако ви се ...

Read More »