Daily Archives: 08/11/2021

Денес секоја трета жена има надградба на коса, но ретко која знае од каде потекнува таа коса

Бројот на жените кои своите коси ги продолжуваат со надградба од година во година е сè поголем, но ретко која жена знае од каде доаѓа косата која завршува на нејзината глава. Косата главно доаѓа од хиндуските храмови, каде што сиромашните ...

Read More »

Овој зеленчук има трипати повеќе витамин Ц од портокалот

Иако на нашите трпези позастапена е зелената зелка, ни црвената воопшто не е за потценување. Црвената зелка има трипати повеќе витамин Ц и од портокалот и ја задоволува потребата од 85 отсто од дневниот внес на витамин Ц. Благодарение на ...

Read More »