Daily Archives: 10/11/2021

Киксови поради кои колачите не им успеваат и на највештите готвачи

Проблемот кај бројните почетници во кујната ги доведува до откажување во подготовката на колачите е нивниот лош исход. Често се случува иако рецептот го следите во целост од чекор во чекор, по печењето резултатот не е задоволителен туку, всушност, потполна ...

Read More »

Како можеме да помогнеме ако наш близок е хипохондрик?

Поради зголемениот пристап до одредени информации, луѓето се повеќе се обидуваат да најдат информации за одредени болести, а некои од нив кога ќе прочитаат такви информации веднаш почнуваат да чувствуваат одредени непријатности, слични на оние што неодамна ги прочитале. Таквите ...

Read More »

 Вечерва со почеток од 20 часот: МКЦ почнува одбележување на јубилејот „50 години македонски анимиран филм“.

Одбележувањето на јубилејот ќе опфати изложба на артефакти од „златното доба“ на македонскиот анимиран филм (1971-1991), како и изложба на артефакти од актуелните автори на анимиран филм кои ја сочинуваат сцената денес. Предвидени се дискусии со авторите од „златното доба“ ...

Read More »

Експертски разговори во МСУ во рамки на Европското номадско биенале – Манифеста14

Вечерва, со почеток во 19 часот, со физичко присуство, во Музејот на современата уметност – Скопје почнува првиот, од серијата експертски разговори, во рамките на Европското номадско биенале за современа уметност – Манифеста14, проект во Западниот Балкан, под наслов „Експертски ...

Read More »

Петрушевска и Џамбазов преку еколошкото шоу Агенда 21 ќе апелираат за грижата за животна средина

Еминентните актери Весна Петрушевска и Игор Џамбазов во улога на водители на еколошкото шоу Агенда 21, во продукција на КМК. Емисијата ветува добра забава, факти и повик за акција за ублажување на климатските промени, глобалното затоплување и деструктивноста кон природата ...

Read More »