Daily Archives: 11/11/2021

Висока перница за низок притисок

Нискиот крвен притисок не претставува закана за здравјето, но поради намалениот проток на крвта во органите не се доволно снабдени со кислород и хранливи материи. Последиците се намалување на енергијата, вртоглавица и апатија. За да ги спречите или барем да ...

Read More »

KIKO Milano на официјалното отворање во „Ист Гејт Мол“ порачаа: „Животот нека биде во боја“ 

 „Животот нека биде во боја“ е пораката на омилениот италијански бренд за шминка KIKO Milano, обожуван од милиони жени ширум светот. Во присуство на познати личности, инфлуенсери и шминкери, во „Ист Гејт Мол“ конечно се отвори првата специјализирана продавница на козметичкиот ...

Read More »

Патувањата во светот на приказните и бајките се корисни за децата, но и за возрасните

Луѓето, додека се деца, сонуваат за лесен живот, богат, среќен и не многу полн со работа, задачи и обврски. Реалноста, најчесто е спротивна – повеќето луѓе работат релативно многу и минуваат низ десетици, илјадници предизвици, со што сепак, се стекнува ...

Read More »