Daily Archives: 18/11/2021

Пред шест месеци се мерел на сточна вага, а денес е преполовен: Како ослабе Дамир Кустура?

Босанскиот театарски и филмски глумец со глобална кариера („Балкански шпион“, „Мемори фул“, „За оние кои не можат да зборуваат“ и др.), со својата дебелина стигнал до хамлетовската дилема „Да се биде или не“. Победило она – да се биде, и ...

Read More »

ЕДУИНО ИГРАТОН – креативен предизвик за учење и игра преку игровни активности за деца на возраст од 3 до 10 години

По повод 20ти ноември, Светскиот ден на детето, тимот од колективниот портал ЕДУИНО сака да поттикне безброј насмевки преку креативниот предизвик ЕДУИНО Игратон! Со почеток од 22ри па се до 28ми ноември, 2021 година, може да учествуваат сите деца од 3 ...

Read More »

ФОТО/Ова парче облека ќе биде апсолутен хит на зимската сезона!

Ако се прашувавте кое парче ќе биде апсолутен хит на зимската сезона, го имаме одговорот. Дизајнерите едногласно одлучија дека секоја жена со стил мора да ја има оваа јакна во својата гардероба. Станува збор за јакна со поширок крој, должина ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Во кои краеви на Македонија ќе доминираат врнежите и како да ги заштитите децата од вируси

Во време на пандемија на ковид-19, но и во есенската сезона на многу променливо време со високи распони во температурните разлики, како што е случај оваа седмица, кога присутни се и други вирусни инфекции, многу е важно одржувањето на редокс-рамнотежата, ...

Read More »