Daily Archives: 25/11/2021

Дали сте знаеле дека и во некои продукти што сте ги сметале за здрави се додаваат вештачки бои?

Вештачките бои за храна се многу штетни и луѓето мислат дека успешно ги избегнуваат. Сепак, не е така, бидејќи и многу здрави продукти содржат вештачки бои. Дури и продуктите за кои сте мислеле дека се здрави, всушност често имаат дополнителни ...

Read More »

Билки со кои ќе внесете позитивна енергија во вашиот дом

Според древните учења на Фенг шуи, некои домашни билки поседуваат неверојатна особина на генерирање позитивна енергија. Филозофијата на Фенг шуи е дека растенијата се способни драматично да го сменат животот на човекот. Тие имаат својство на луѓето да им обезбедат ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Доаѓа снегот – радост за децата, но и извор на настинки и грип, но сега може да ги изнесете децата надвор и кога е студено!

Во време на пандемија на ковид-19, но и во есенската сезона на многу променливо време со високи распони во температурните разлики, а следува пад на температурите, дождови и снег веќе во следната седмица, и кога се присутни и други вирусни ...

Read More »

Како да ги отстраните дамките од акни на вашето лице?  

Акните се скоро неизбежен дел од животот и можат да се појават на различна возраст и на секаков тип на кожа. Ако имате проблем со акните, важно е да знаете дека не сте единствените. Но, за целосно да се ослободите ...

Read More »