Daily Archives: 01/12/2021

Мали тајни на големите готвачи- Топ 20 кулинaрски трикови!

Ова се оние мали тајни на големите готвачи – овие трикови секоја домаќинка треба да ги знае: 1. Непријатниот мирис и вкус на млекото кое малку загорело може да се отстрани ако млекото веднаш се претури во друг сад и ...

Read More »

Согорување калории – Крофните ќе ги истопите со 45-минутно возење велосипед со брзина од 20 километри на час

На топ листата на производи чија калориска вредност неретко ја потценуваме се наоѓаат крофните, помфритот, поедини видови сирење, кексите, како и кафето со млеко. На пример, во 100 г крофни, без преливи од чоколада или ванила, има 430 калории, а ...

Read More »