Daily Archives: 07/12/2021

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Снег доаѓа и во вашиот град, кога и како да се подготвите за студот!

Конечно пристигна вистинска есен, а пред нас се дождливи денови, студени, со сиви облаци, период кога неизбежно најмногу ќе бидеме дома, помалку ќе се движиме и уште поретко излегуваме на воздух. Есенската детоксикација на организмот е најдобриот начин да се ...

Read More »

Побарајте ги уште денеска! Намирници кои го спречуваат опаѓањето на косата

Губењето на косата (алопеција) има низа причини, вклучувајќи ги хормоналните проблеми, болестите, земањето одредени видови лекови, наследните фактори, стресот и негативните влијанија од околината. Постојат неколку видови на алопеција – кај некои алопеции се забележува жариште на опаѓање на косата, ...

Read More »

Кога љубомората ја гризе врската

Не постои човек кој не ја почувствувал љубомората. Таа може да се појави во секоја врска и во секое време. Никој не е заштитен од „зеленото чудовиште“ наречено љубомора. Љубомората во врската е многу покомплексна отколку што можеме да си ...

Read More »