Daily Archives: 28/01/2022

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Какво ќе ни биде времето викендов и како да се релаксирате

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Како треба да изгледа пирамидата на здрава исхрана

Одговорот на прашањето што е здрава исхрана се крие во пирамидата на исхрана, каде сликовито е објаснето што подразбира правилната исхрана. Во неа се претставени видовите храна чие консумирање е пожелно, потребната количината, периодот кога и на кој начин. Пирамидата ...

Read More »

Промена на работата, откажување од пушење… Седум совети како секоја одлука да ја спроведете во дело

Поголем дел од луѓето си ветуваат дека на почетокот на годината ќе направат некоја радикална промена во својот живот. Некој размислува за промена на работата, поголем дел дека ќе почнат диета и ќе се свртат кон поздрава исхрана, многумина планираат ...

Read More »