Monthly Archives: февруари 2022

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Нова снежна покривка и на пониските места и повторно студ, здравствен совет за променливо време

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Нова временска промена, дождови и заладување, ви носиме здравствен совет!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Решенија за пушењето доколку партнерот не ја дели таа навика

Еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат пушачите е интимноста со партнерот, посебно ако тој не пуши. Секако, за вашиот партнер повеќе да не се жали, но пред сè и за вашето здравје, најдоброто решение е целосно да се откажете од пушењето. Во услови кога ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Натпросечни температури, внимавајте на здравјето и вака „сочувајте“ си го сонот

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Пролет среде зима, натпросечните температури создаваат проблеми кај метеропатите, внимавајте!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Месец на специјални настани и попусти во Ист Гејт Мол

Секоја година, во првиот месец најчесто одмораме од “новогодишната еуфорија”, уживајќи во зимската атмосфера и комфорот, но вториот, најкраток месец од годината, е сѐ повеќе популарен за потсетување и посветување на грижа кон себеси, исто колку и кон саканите. Месец февруари ...

Read More »

Како да уживате во тутунот без согорување  

Добро познат факт е дека пушењето цигари е штетно и може да предизвика болести поврзани со пушењето. Но, не секој знае зошто е тоа така. Основниот ритуал на пушење е едноставен Пушачот пали цигара, започнувајќи реакција на висока температура позната како ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Температури пак, до 13 степени, проверете кога и што да направите за да ја победите анксиозноста

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »