Monthly Archives: јуни 2022

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: По спарното време – невреме, како да се заштитите од анксиозноста што ја носат променливите температури

Повторно нагли промени на времето. По високите температури, сончев период, како и пораст на температурите ни доаѓаат повторно дождови и краткотрајно невреме, во попладневните часови.   Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме раздразливост ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Лошо влијание на сонцето, огромен УВ – индекс

Повторно нагли промени на времето. По сезоната на поројни дождови, засилен ветер, и невереме, следува сончев период и стабилизирање на времето, како и пораст на температурите.  Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Поројни дождови, грмежи, засилен ветер, па нагла промена – внимавајте на здравјето!

Продолжува периодот на дождови! Но, и покрај тоа што ќе врне, ќе биде забележан раст на температурите. Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме раздразливост и анксиозност, која се одразува и на квалитетот ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Утре -најтопол ден, па следува НАГЛА ПРОМЕНА, внимавајте на здравјето!

Пролетта е во полн ек, но температурите се веќе летни! Останува трендот на високи температурите, а утре (недела) ќе го помниме денот по горештината – станува збор за најтопол ден во годината до сега. Од понеделник пак, нагла промена на ...

Read More »