5 детаљи по кои ќе ја препознаете лажната Луј Витон чанта

Луј Витон чантите се едни од модните додатоци кои најчесто ги гледаме, но како брзо да се препознаат оригиналите покрај многуте верни копии.

lv 9

Многумина се обидуваат да ги копираат чантите на култната француска марка која постои од 1854 година. Некои дури и навистина прават неверојатни Луј Витон копии кои само малкумина можат да ги препознаат. Некои пак, се препознаваат од далеку, по лошиот крој.

1. Патент

Ако патентот не функционира како „подмачкан“ чантата дефинитивно не е оригинал.

lv 09

2. Заштитна облога

Текстилните Луј Витон чанти ќе ги препознаете по заштитната облога и кожните завршетоци.

3. Монограм

Монограм чантите се препознаваат по монограмот кој е поставен многу конкретно на секое парче. Прво доаѓа логото LV,  следува цветна шема, круг, па цветна шема и повторно логото LV. Монограмот никогаш не се наоѓа на споевите.

4. Позлатен метал

Вистинските Луј Витон метални делови се од позлатен метал. Прилично се тешки и никогаш не се матирани. На нив стои логото Луј Витон.

5. Рачки

Рачките и внатрешната поставата се секогаш уредно порабени и никогаш не се залепени. Рабовите на рачките се секогаш порабени со пет конци на врвот. Конецот има препознатлива златна боја.

x

Check Also

УЛОВЕН МИЛИОНОТ ОД ИНСТАНТ ЛОЗОТ ЗЛАТНА РИПКА ВО ПРИЛЕП

Инстант лозот Златна Рипка и во својата 6та серија продолжува да радува ...