5 минути фитнес вежби во кревет за истегнување и затегнување

Верувате ли дека само за 5 минути можете да се истегнете и затегнете? Со оваа програма за вежби ќе ја зaдржите физичката кондиција.

krevet 2

30 секунди стомачни

На почетокот не е важно колку стомачни ќе направите за половина минута, туку правилно да ги правите. Само после неколку дена ќе забележите подобрување.

1 минута скокање

Скокајте интензивно, но не толку за да се изморите и да не сте во состојба да ги работите другите вежби.

1 минута истегнување во положбата наречена куче со лицето надоле

Оваа јога вежба се работи така што ќе ја заземете положбата на куче.  Колената се под колковите, а рацете малку испружени напред. Додека издишувате подигнете ги колената од подот. Потоа подигнете го задникот. Додека следниот пат издишувате издигнете ги бутовите и задникот нагоре, а петите свртете ги кон подот. Држете ја главата помеѓу рацете и гледајте во бутовите. Во оваа положба останете 10 секунди, а потоа вратете се во првобитната положба. Повторувајте додека да помине една минута.

krevet 31 минута скокање. Скокајте!

30 секунди. Уште стомачни!

1 минута наизменични чекори.

Ќе забележите дека нозете ќе ви изгледаат подобро по изведувањето на оваа вежба без разлика што ја правите само една минута.

 

x

Check Also

Диета со компири, стопете ги килограмите брзо и лесно

Компирот е вкусен и едноставен за подготовка. Спроведувањето на оваа диета не ...