50 години со Пирели: Календарот Пирели од 1964 до 2013 година. Новиот, во продажба! (ВИДЕО)

Синоним за уметност и календар, бездруго е календарот Пирели, традиционално, веќе со години. 50 години од Пирели календарот!

pireli 1За 2014 година, 50-годишнината од постоењето на Пирели календарот,  честа ја доби починатиот фотограф Хелмут Њутн, а календарот е направен со неговите необјавени фотографии.

Со ова видео ќе се потсетиме што ни носеше овој календар од 1964 година до денес.

x

Check Also

Свечено отворање на новата книжарница на „Литература.мк“ во „Скопје сити мол“

Скопје ја доби најголемата книжарница во Македонија! Новата суперпродавница на „Литература.мк“, која ...