Girl Eat World: Најпосетуван Инстаграм профил за улична храна

Мелиса Хи е блогерка и светска патничка, пред седум години се преселила од САД во Сингапур и оттогаш не се задржува долго на едно место.

Белгија

Белгија

Кога ја посетила Европа, пред околу три години, бидејќи патувала сама немала со кого да ги споделува мислењата и задоволствата од храната, па така направила Инстаграм профил наречен Girl Eat World.

Италија

Италија

Грција

Грција

Набрзо профилот станува еден од најпосетуваните гастро-профили, а од него луѓето од сите страни на светот се информираат што да дегустираат на одредена дестинација.

Во специфично опкружување, Мелиса ги фотографира уличните закуски и десерти, препорачувајќи типична улична храна и пијалаци за одреден град или област.

 

x

Check Also

Skopje Beer Fest 2019: Големи музички имиња, повеќе од 30 концерти за 4 дена на 2 бини

Од 12-ти до 15-ти септември на стадионот на АРМ во Градски парк ...