7-минутни вежби за максимално согорување на калории

 

Со правилно избрани вежби побрзо можеме да стигнеме до посакуваната форма на телото, секако и до рамен стомак – најчуствителниот дел од женското тело. 7-минутното вежбање претставено во видеото подолу, ги содржи најзначајните вежби за максимално согорување на калории. Потребно е само овие седум минути да ги претворите во секојдневна рутина.

Еве како изгледа тренингот:

– 30 секунди скокање или скокање јаже

– 30 секунди чучнувања

– 30 секунди скокајте од една страна на друга нога

– 30 секунди искорачувања (со десната нога наназад)

– 30 секунди скокајте напред-назад

– 30 секунди искорачување (со левата нога наназад)

– 30 секунди скокајте на лева нога

– 30 секунди склекови

– 30 секунди скокајте на десна нога

– 30 секунди вежби за трицепс

– 30 секунди крис-крос скокови

– 30 секунди стомачни

Како овие вежби правилно да ги изведете, погледнете во видеото:

x

Check Also

Внимавајте со диетите: Метаболизмот е побавен со секој загубен килограм!

Најтешко слабеат оние кои сакаат да „симнат“ малку килограми, поточно 2 – ...