7 модели на капути и јакни од ZARA поради кои едвај ги чекаме постудените денови

Акцентот е на „паф“ јакните, долгите капути и моделите од вештачко крзно. Кај јакните забележлив е трендот на високи јаки, кои се транформираат во ролки.

Во поголем дел од моделите е применета во дизајнот термална технологија, која овозможува дополнителна топлина но и лесно перење/чистење на јакната.

Од палетата на бои доминираат бургунди, сината, маслинесто зелената и класичната црна нијанса.

Погледнете ги нашите фаворити за есен/зима 2020.

x

Check Also

Македонски студентки на Зоохакатон со проект за подигнување на јавната свест за трговија со животни  

Студентките Сара Јованова и Елмедина Мислими од Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје изработија ...