Бојата на виното Марсала е боја на 2015 година

Марсала, боја инспирирана од истоименото вино, е избрана од Пантон за боја на годината која ни претстои.

boja 5

Според Институтот за боја Пантон станува збор за боја која го симболизира гламурот, довербата и стабилноста, суптилно црвена нијанса.

boja 2

 

boja 4

Модната и козметичката индустрија веќе се подготвуваат да ги „обојат“ своите нови колекции во марсала, боја која инаку одлично се сложува со беж, сива и црна боја.

boja 3

Планирајте ги ваквите комбинации за Новата година.

x

Check Also

Класично сина – боја на 2020 година според „Пантоне“

Италијанскиот Институт за бои, престижниот „Пантоне“ ја објави бојата на годината која ...