Лица

Најдоброто од 2013: Отворено со Никола Булески „сегашната слика е резултат на критиките на мајките, другарките и комшиките!“

„ Многу пати сум се згрозил од несоодветно облечени „цуфли“ во нашите министерства.Лошо ми паѓа кога одам во Министерство за економија и во лифт се возам со службеничка во ултра-мини здолниште, мускетарски чизми и блузичка на тенки прерамки. Таквата јас ...

Повеќе »

Ексклузивно со Душан Рељин: Се’ помалку ќе имаме супермодели во светот!

„Вог“ има свои норми за насловната страница. Актерите кои треба да се појават на една насловна страница ги фотографираат 3-4 фотографи, а потоа се одбира со кого треба да се работи….

Повеќе »

Иво Ивановски: Посетителите ќе можат да дегустираат различни видови на вино и да го одберат својот фаворит!

Винскиот фестивал ќе се случува од 6 до 8 декември на Скопскиот саем со цел да ја промовира винската култура во земјава и пошироко. „ Со оглед на тоа дека доброто вино не оди без добра  квалитетна храна, учесници на ...

Повеќе »

Џузепе Моденезе, министер на италијанската елеганција

Има полни 86 години, сеуште го „тресе“ Милано со својот стил  и што е најважно, планира нови модни предизвици. Бепе Моденезе деновиве ја претстави својата биографија „Министер на елеганцијата“.

Повеќе »

Мартина Стојановска: Авон ми помага да си го дозволам тоа што го сакам!

Разговараме со Мартина Стојановска, координатор во Авон (AVON), скопјанка,  студентка на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, а во слободно време се занимава со фотографија. Вели дека е личност која што и да си зацрта пред себе, го исполнува, па ...

Повеќе »