Лица

Ребека Вест: Македонците се прекрасни луѓе, знаат да се однесуваат и имаат стил!

„ Ако од тука до Кина има 20 луѓе кои личат на оваа жена (скопјанката Милица) цивилизацијата ќе биде спасена“. Непоткупливата новинарка, писателка, публицист, учесничка во жестоките полемики на своето време, патописец, мајката на бунтовниот критичар Ентони Вест, денес е ...

Повеќе »

Ребека Вест, писателка која ги сакаше Македонците: дебарската шамија е ремек дело!

„Кон масата пријде млада жена со тркалезно лице, речиси затапено од добрина. На главата носеше дебарска шамија, која за мене претставува еден од најубавите делови од гардеробата во светот“. Непоткупливата новинарка, писателка, публицист, учесничка во жестоките полемики на своето време, ...

Повеќе »

Мила Кадриу: граѓаните на Македонија имаат стил и вкус за облекување

„Ревиите играат голема улога во развојот на работата на еден дизајнер и неговиот бренд што го гради, значајни се за утврдувањето на стилот и градењето на имиџот на самата марка. Ревиите се патот по кој треба и мора да оди ...

Повеќе »

Доброто момче на американската мода: Томи Хилфигер

Го нарекуваа Ралф Лорен на новата генерација, но набргу се избори за својот пат во светот на модата. Правејќи успешни машки и женски колекции, домашен декор и унисекс-парфем, Томи Хилфигер стана моден гуру на 90-те години и најинтересна појава што ...

Повеќе »

Најдоброто од 2013 година: Сајмон Бек, човекот кој со чекори создава уметнички дела

Неговото име е Сајмон Бек (Simon Beck) и неговите уметнички дела се незаборавни. Тој создава уметност во снегот. Да, во снегот, во текот на долгите дневни прошетки, неговите стaпала прават ремек-дела што ни го одземаат здивот. Можеби некого го потсетуваат на ...

Повеќе »

Најдоброто од 2013: Отворено со Никола Булески „сегашната слика е резултат на критиките на мајките, другарките и комшиките!“

„ Многу пати сум се згрозил од несоодветно облечени „цуфли“ во нашите министерства.Лошо ми паѓа кога одам во Министерство за економија и во лифт се возам со службеничка во ултра-мини здолниште, мускетарски чизми и блузичка на тенки прерамки. Таквата јас ...

Повеќе »

Ексклузивно со Душан Рељин: Се’ помалку ќе имаме супермодели во светот!

„Вог“ има свои норми за насловната страница. Актерите кои треба да се појават на една насловна страница ги фотографираат 3-4 фотографи, а потоа се одбира со кого треба да се работи….

Повеќе »