Лица

Џузепе Моденезе, министер на италијанската елеганција

Има полни 86 години, сеуште го „тресе“ Милано со својот стил  и што е најважно, планира нови модни предизвици. Бепе Моденезе деновиве ја претстави својата биографија „Министер на елеганцијата“.

Повеќе »

Мартина Стојановска: Авон ми помага да си го дозволам тоа што го сакам!

Разговараме со Мартина Стојановска, координатор во Авон (AVON), скопјанка,  студентка на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, а во слободно време се занимава со фотографија. Вели дека е личност која што и да си зацрта пред себе, го исполнува, па ...

Повеќе »

Никола Стојаковиќ: Производите на Цептер не ги купуваат богати луѓе, туку умни луѓе!

„Во тек е новата кампања Смарт Лајф Консултант ( Smart Life Consultant) со која до крајот на годинава ќе вработиме дури 100 нови Цептер-амбасадори за здравје. Конкурсот ќе излезе во весниците. Ќе биде тешко, но навистина ќе ги бараме најдобрите. ...

Повеќе »

Кралот на машката мода Салваторе Монети со композиција на Скопски фестивал!

Европа го познава како крал на машката мода, лидер на модната империја Еди Монети, на Италијанците пак, освен по елеганцијата која ја диктира, Монети им е при срце со музиката со која ги допира.

Повеќе »