Лица

Ана Шурдиловиќ: Изработив чанта и со ликот на Тоше, но таа не ја продавам!

„Овие денови планирам да дојдам во Скопје и со Лила да се видиме, да ја осмислиме соработката. Би сакала да направам и колекција чанти со фотографии од Тоше и сите пари од заработувачката да ги дадам во хуманитарни цели на ...

Повеќе »

Интервју со Игор Пачемски Џоунс: Искуство изградено со талент и натчовечка упорност

Комбинацијата на непотизам, сиромаштија, мал пазар, специфичен регионален вкус и тромава експресија, ги прават македонските брендови тешки за пласман надвор од државата, констатира Игор Пачемски Џоунс

Повеќе »

Горан Костовски: Секоја идеја е многу моќна но, бесполезна додека не се оствари

Производите од брендот „Celebrate life“ се наменети за сите оние што се чувствуваат слободни и не се плашат да експериментираат со својот стил, а, од друга страна, се горди што носат и поддржуваат домашна сцена, нагласува дизајнерот Горан Костовски – ...

Повеќе »

Сања Лефкова со шик стајлинг на Турковизија (ФОТО)

Годинава за фестивалот важат посебни правила на облекување. Имено, нема да се толерира длабок израз на грбот, а интерпретаторот може да биде дисквалификуван и доколку должината на здолништето е покусо од над колената.

Повеќе »