Лица

До совршено тело со Маја Талевска

Совршеното тело не мора да биде само сон. Оние кои редовно вежбаат пилатес заедно со згодната инструкторка Маја Талевска во клубот 60 минути за неа, гледаат како пред очи сонот за фит форма им станува реалност. 

Повеќе »

Фениксот Галијано и првото интервју што го дава во трезна состојба

Со денови знаел да биде целосно опиен, опкружен од петмина коишто би му помогнале да извади цигара, да ја запали, да наточи алкохол, да извади пари од банкомат…А сега се враќа, на голема врата, но внимателно со чекори на едногодишно ...

Повеќе »

Борис Штајдухар, фотограф на убавите жени и гламурот

Нема ѕвезда на хрватската сцена која претходно не поминала низ фотообјективот на славниот Штајдухар. Велат, тие всушност станува ѕвезди, веднаш потоа. А, многу од нив и сосема ги разголил: и најсрамежливите жени и најтврдоглавите мажи…

Повеќе »