Патувања

Патување на светите планини

Свети планини отсекогаш постоеле. Не постои религија што своите божества не ги поврзувала со некои планински, недостижни врвови. Од боговите на Олимп до Кајлаш на Тибет, светите планини ги привлекуваат ходочасниците, но и авантуристите.

Read More »

Последни минути: Дочекајте ја Новата година со стил во хотелите Сплендид и Палас во Црна Гора

Имате избор. Имате и понуда во последна минута. Имате и време за да ја искористите. Во тренд е дочекот на Новата година во хотелот Сплендид во Будва и дочекот во подеднакво луксузниот хотел Палас во Петровац на Море.

Read More »

Многу повеќе од хотел, Принчипе ди Савоја – миланскиот синоним за стил

Славната Галерија Виторио Емануеле во хотелска верзија, венецијански огледала од 19 век, мебел дизајниран од познатиот архитект Маџолини, светилки од стакленца мурано, апсолутна приватност…Еден од најубавите хотели во светот, без сомнеж,  е миланскиот Принчипе ди Савоја, омиленото свртилиште на Мадона, ...

Read More »

Малдивите – најатрактивно место за инвестирање

Моментно Малдивите се најпосакуваното место за инвестиции, благодарение на поволностите за странци кои ги нудат специјализираните агенции за недвижнини и развој на бизниси, но и поради егзотичната природа и природните убавини.

Read More »

Патувања: САД ми остана во сеќавање како огромна земја на можности

Изборот на градовите беше таков што можеше да се доживее различноста на секој дел од Америка иако сите држави ги спојува  има единствен именител – слобода на граѓаните и заштита на нивните права.

Read More »

Патувања: Шарм имаше, ама шеик не бендисав

Ако сакате некого да убедите дека сте поминале луксузен одмор можете да се извадите на фотографиите од хотелот во кој сте биле сместени. Сепак, искрениот одговор би бил дека одморот ви бил егзотичен, зашто бездруго егзотиката тука ќе ја најдете ...

Read More »