Поглед од ложа

Натни ги тие штикли и, шетај!

Момци, крајно време е да се прегрупираме, да ги збиеме редовите и да тргнеме во против напад.  Не сте под пресинг? Зарем не гледате дека тие играат по цел терен, ни дишат во врат и не ни даваат да живееме. ...

Повеќе »

Убавината е минлива категорија. Стил, е тоа е веќе нешто!

Во облекувањето, во однесувањето и воопшто, во животот, велиме дека некој има стил кога прави нешто што му е својствено само нему, макар истото и не им се допаѓало на сите. Убавината е минлива категорија. А кога станува збор за ...

Повеќе »

Водич за говор(ници): Стил, јазичен шунд и…. па, ова, како да ви кажам…

Лесно е препознатлив стилот во говорот на нашите политичари и јавни личности. Легендарно ќе остане „разбира се“, на пример. Или „реков и пак ќе речам“, или „нели“, или „секогаш може и подобро“…Денес се повеќе се актуелни „ерга омнес“, „дегутантно“, „па, ...

Повеќе »

Графитите остануваат во мода: Вие имате весници, ние ѕидови!

За графитите, духот на градот и старата школа. Историјата на графитите почнува на крајот на 60-те години во Њујорк, кога едно момченце, Хулио, го испишува својот „печат“ Хулио 204 на метроата. Во 70-те години еден нов тинејџер, Таки, исто така ...

Повеќе »

Ин – Враќање на стилот на Кларк Гејбл: Или…Искрено, драга моја баш ми е гајле!

Знам  позната ви е од некаде оваа реченица – „Секој сака да биде Кери Грант. Дури и јас сакам да бидам Кери Грант“. А, ако мене ме прашувате, а се колнам, внимателно ги следам модните движења, лудилата и актуелните трендови, ...

Повеќе »

Фотошоп интервенции на прекрасните лица на нашите ќерки

Можеби повеќе би сакале нашите ќерки да бидат независни, заинтересирани, идеалисти, со сопствено мислење, оригинални, забавни…и уште многу тоа, отколку да бидат слаби? Се започна од Твиги, во 60-те години на минатиот век. Таа беше „бастунот“, преслабата девојка, а по ...

Повеќе »

Модни клонови, модели-жртви и грешки: И една приказна за предавството

Заменете ги само улогите. Макарие, не мора да биде воопшто фрескосликар во оваа приказна. Може да биде и моден креатор, може да биде и „џетсетер“, може да биде и една жена која трага по сопствениот стил…Може да бидете и вие ...

Повеќе »

Милион фунти за Икс-фактор! Рита Ора рече: Не, благодарам!

Не дека не ги почитува парите, но Рита Ора предност им дава секогаш на вредностите. За кусо време стана ѕвезда од А-листата, а не беше така одамна кога ја запознавме, во 2012 година, преку нејзиниот албум Ора. Следуваа и договори ...

Повеќе »

А што би правеле да не ви дојде поканетиот гостин на приемот?

Или на ревија, роденден, журка…Е тоа е главната вест на денот – Армани и е „скар“ на Ана Винтур, главната уредничка на американскиот Вог, зашто не му дошла на ревијата. И оттука почнуваат препукувањата. Додуша и Кавали  се испокара со ...

Повеќе »