Поглед од ложа

Што е всушност љубовта?

Љубовта е силата која може вистински да го трансформира и облагороди човекот. Само таа може од индиферентниот и арогантниот да направи предан и добар човек, крадецот да го направи чесен, а убиецот – свет. Таа може примитивната и груба личност ...

Повеќе »

„Селфи“-од првиот автопортрет до манија на фотогорафирање на себе

„Селфи“ го преплави светот. Со помош на „паметните“ телефони, веб-камерите и фотоапаратите секојдневно се прават милиони автопортрети во сите возможни ситуации, а потоа со тие автопортрети се преплавуваат социјалните мрежи. „Селфи“ е термин кој Оксфордскиот речник го прогласи за „збор ...

Повеќе »

Женска еманципација: До кога ќе се кокодака?

Во Скопје само треба да излезеш на мала ноќна прошетка и да го видиш овој феномен на еманципираната, независна женска. Но колку може да биде еманципирана некоја што постојано се наоѓа во кокошарник без петли?

Повеќе »

Зошто децата ви личат на Цеца?

Вие, се разбира, припаѓате на онаа група која не отиде на Ушче за да ја слуша Цеца. И мислите дека Цеца не е Цеца туку е показател колку е длабок амбисот во кој падна Србија. Мислите дека оние 150.000 луѓе ...

Повеќе »