Блиц

Рик Оувенс за Адидас

Американскиот авангарден креатор Рик Оувенс, кој од 2003 години живее и работи во Париз, ќе дизајнира колекција на патики за спортскиот гигант Адидас.

Повеќе »

Ах,тие чевли!

Доколку намерно или случајно се најдете во Белград, макар и на еден ден, посетeте ја изложба, Ах, тие чевли!, во Музејот на применета уметност која трае до 16-ти ноември.

Повеќе »

Чудна животна приказна: убавица која ја мрази својата убавина (ВИДЕО)

Американската русокоса убавица Дана Адива ја отвори душата пред камерите на емисијата „Тру лајф“ на Ем-Ти-Ви жалејќи се дека се откажала од училиштето бидејќи има проблеми со преголемата убавина.

Повеќе »